[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Lee 101 Selvage or self-edge denim

De self-edge denims van Lee zijn geweven in Japan op authentieke weefgetouwen, die vaak in de jaren 50 van de U.S. naar Japan werden geëxporteerd omdat deze manier van werken voor de U.S. niet meer snel genoeg ging om aan de vraag te voldoen. Shuttle loom weefgetouwen zijn bij ons gekend als schietspoel weefgetouwen. Deze manier van weven levert een veel hogere stofdichtheid op, wat resulteert in een stijvere stof. In deze denims zit dan ook geen stretch verwerkt. Het duurt een tijdje eer de jeans echt comfortabel aanvoelt.

Kenmerkend is dus de gekleurde boord van de stof. Daar komt ook de naam vandaan Self-Edge ( vrij vertaald als Zelf-Boord) de stof is aan de zijkant dus al afgewerkt. Dit in tegenstelling tot een gewone jeans waar de stof gewoon gesurjeteerd wordt. Elke fabrikant heeft meestal een eigen kleur om zich zo te onderscheiden.

Deze Lee denim is gesanforiseerd, een proces dat de jeans voor-krimpt. Bedoeld om te verhinderen dat de jeans bij het eventuele wassen nog zou krimpen. Hoezo eventueel wassen vraagt u zich misschien af ?

Een selvage jeans wordt zelden gewassen, dit om de originele look zo lang mogelijk te behouden.  In de Lee 101 zit op de binnenkant een label waar je kan inschrijven hoelang jij het tot de eerste wasbeurt hebt volgehouden 🙂

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8694″ img_size=”large” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”8696″ img_size=”large” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”8698″ img_size=”large” onclick=”link_image”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=bymILx6HuRQ” title=”in dit filmpje zie je hoe de selvage denim stof geweven wordt”][/vc_column][/vc_row]